Φόρμα αναζήτησης

Νέα απόφαση της ΔΕΠ του Δήμου Ηρακλείου με τον Δήμο Μεταμόρφωσης να ομονοεί: Κανονικά οι εγγραφές των παιδιών του Ηρακλείου στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης

Alt
06 Μάιος 2019 6:20 PM
Κατηγορία: Παιδεία

Την άμεση αναίρεση της άδικης και μονομερούς απόφασης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας για τον περιορισμό των εγγραφών παιδιών από το Ηράκλειο στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης ζητά με νέα ομόφωνη απόφασή της η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, συνεπικουρούμενη, αυτή τη φορά, από την σύμφωνη θέση και του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Ο περιορισμός, που ήρθε ως επακόλουθο της συστέγασης του Γυμνασίου και του Λυκείου της Μεταμόρφωσης με το Γυμνάσιο του Ηρακλείου και της αυξημένης παρουσίας παιδιών από τη Μεταμόρφωση στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο, τονίστηκε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος απαιτεί να συνεχιστεί κανονικά και για τη νέα σχολική χρονιά η εγγραφή μαθητών από την πόλη στο εν λόγω σχολείο.

Αυτό ξεκαθαρίστηκε από τον δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο, στον δήμαρχο της Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδη Καρπέτα, αμφότεροι παρόντες στην διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΠ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η κοινή απόφαση των δύο δήμων να ζητηθεί η αναίρεση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να φοιτήσουν κανονικά νέοι μαθητές από το Ηράκλειο στο 3ο Γυμνάσιο.

«Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε τη μονομερή απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιδράσαμε έντονα για να μην αδικηθούν τα παιδιά του Ηρακλείου. Ήδη, έχουμε στείλει την πρώτη απορριπτική μας θέση, πλέον δε έχουμε την σύμφωνη γνώμη και του Δήμου Μεταμόρφωσης, από όπου ξεκίνησε και το πρόβλημα. Τονίζω ξανά, κατανοούμε το θέμα του γειτονικού μας Δήμου στην έλλειψη χώρων για να στεγάσει τα παιδιά του λυκείου της πόλης. Επειδή πρόκειται για παιδιά και δεν θέλουμε να κάνουμε διαχωρισμούς, δείξαμε κατανόηση τα τελευταία χρόνια για την προσωρινή φιλοξενία λυκειακών τμημάτων στο κτίριο που από κοινού χρησιμοποιούμε. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε αυτή η εξυπηρέτηση να λειτουργήσει εις βάρος των παιδιών του Ηρακλείου και αυτό δρομολογούμε με τις ενέργειές μας», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.