Φόρμα αναζήτησης

Με κοινωνικό πρόσημο ο προϋπολογισμός του 2019 για τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: Προτεραιότητά μας ο Δημότης

Alt
30 Νοε 2018 12:00 PM
Κατηγορία: Οικονομικά

Με στόχο την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας της πόλης και του πολίτη ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για το 2019 εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να συνεχίσει την σταθερή πορεία ανάπτυξης στην οποία η διοίκηση του Νίκου Μπάμπαλου έχει βάλει τον Δήμο τα τελευταία χρόνια.

Τα οικονομικά πλεονάσματα που εξάγονται από μια ακόμα χρονιά χρηστής διαχείρισης διατίθενται εκ νέου στους Ηρακλειώτες: αφενός με την συνέχιση της στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων, αφετέρου με την παραγωγή έργου που βελτιώνει την ποιότητα ζωής στην πόλη.

«Γνωρίζουμε όλοι μας ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν οι δημότες μας και το πώς μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στην καθημερινότητά τους.

Αυτή την αρχή υπηρετούμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε και στο μέλλον», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Φορο-ελαφρύνσεις και δομές Υγείας – Πρόνοιας με προτεραιότητα τον Δημότη.

Κορυφαία πρόβλεψη κοινωνικής υποστήριξης στον οικονομικό προγραμματισμό της νέας χρονιάς, που αγγίζει όλους τους Ηρακλειώτες, είναι φυσικά η νέα μείωση στα δημοτικά τέλη: κατά 10% για όλες τις οικίες και κατά 6% για όλους τους επαγγελματικούς χώρους, η οποία προστίθεται στη μείωση που ήδη από πέρυσι είχε γίνει στη δημοτική φορολογία, θυμίζουμε, 10% στα ανταποδοτικά των νοικοκυριών και 7% στον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων.

Οι μειώσεις των δημοτικών τελών είναι αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας Δήμου και Δημοτών. Ο Δήμος κατάφερε και έχτισε με τους δημότες του μια σχέση εμπιστοσύνης, την οποία προσπαθούμε να ενισχύουμε καθημερινά μέσα από το έργο και τις υπηρεσίες μας.

Στον Δήμο Ηρακλείου προτεραιότητα μας είναι ο Δημότης και οι ανάγκες του. Για αυτό μειώσαμε τα τέλη αλλά αυξήσαμε τις υπηρεσίες που του προσφέρουμε για να είμαστε πιο χρήσιμοι στην καθημερινότητά του.

Ο Δήμος Ηρακλείου επεκτείνει διαρκώς το δίκτυ προστασίας των ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης με τη συμμετοχή πολιτών φορέων και οργανώσεων, παρέχοντας υποστήριξη στον τομέα της διαβίωσης, της υγείας, της φαρμακευτικής περίθαλψης, της οδοντιατρικής φροντίδας. Με πληθώρα ιατρικών ειδικοτήτων βρίσκεται καθημερινά στα Κοινωνικά μας ιατρεία παρέχοντας σε όλους τους συμπολίτες μας την δυνατότητα να λάβουν καθοδήγηση και οδηγίες θεραπείας για όλα τους τα ιατρικά προβλήματα. Διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πρόληψη είναι ασπίδα για την υγεία των δημοτών μας.

Έργα με κοινωνικό πρόσημο

Αξιοποιώντας τόσο ίδιους πόρους όσο και χρηματοδοτήσεις από κάθε δυνατή πηγή αναπτύξαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα τεχνικών έργων με σκοπό τόσο την συμπλήρωση των βασικών υποδομών όσο και την λειτουργική αναβάθμιση καίριων σημείων της πόλης, ενώ ήδη έχουν εξασφαλιστεί πόροι για την αδιάκοπη συνέχισή του και στην επόμενη θητεία.

Ως ενδεικτικά παραδείγματα:

  • Ο νέος Δημοτικός Παιδικός σταθμός που κατασκευάζεται επί της λεωφόρου Πλαπούτα στο Παλαιό Ηράκλειο και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019 με στόχο  να φιλοξενήσει - από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά -  ακόμα περισσότερα παιδιά.
  • Η ανάπλαση του Κέντρου η οποία αλλάζει την εικόνα της πόλης μας. Καταστήματα αναγεννιούνται με την αλλαγή της εικόνας της εμπορικής καρδιάς του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να αξιοποιούνται και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Με στόχο τη λειτουργικότητα στην καθημερινότητα της πόλης όμως γίνονται και όλα  τα υπόλοιπα έργα όπως: τα νέα λεωφορεία που μπαίνουν στην Δημοτική Συγκοινωνία , το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, η ολοκλήρωση της ανακατασκευής των πεζοδρομίων, τα χρήματα συντήρησης και ενίσχυσης του εξοπλισμού των σχολείων, , η αγορά και άλλων ελεύθερων χώρων για την διάθεσή τους ως χώρους αναψυχής και πολιτισμού στους πολίτες, η ολοκλήρωση του κύκλου ανακαίνισης των παιδικών χαρών της πόλης και η δημιουργία καινούργιων κ.α. 

Μεγαλώνει το δίκτυο εξυπηρέτησης για τον Δημότη

  • Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, λειτουργήσαμε ένα ακόμη Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στο Παλιό Ηράκλειο, συμμετέχοντας στο δίκτυο των Κ.Ε.Π. Υγείας αλλά και με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων πληροφόρησης και ενημέρωσης δημιουργώντας  ένα ολοένα διευρυνόμενο πλαίσιο εξυπηρέτησης των καθημερινών αναγκών για το δημότη. Διότι η λειτουργία ενός Δήμου έχει ουσία όταν δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και αποκτά νόημα όταν εξυπηρετεί γρήγορα και αποτελεσματικά τους δημότες του. 
  • Με τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου, που θα λειτουργεί από τις αρχές του νέου έτους θέλουμε  οι Ηρακλειώτες με ένα «κλίκ» να μπορούν γρήγορα, εύκολα και από την άνεση του σπιτιού τους να εκδίδουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις τα οποία χρειάζονται στην καθημερινότητά τους.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου για το 2019, δίνει στους Δημότες μας

μήνυμα υπευθυνότητας και σοβαρότητας για όσα έχουμε ήδη κατακτήσει αλλά και για όσα ακόμη μπορούμε να πετύχουμε για την πόλη μας. Μια πόλη που αλλάζει, μια πόλη πιο λειτουργική, μια πόλη πιο όμορφη, μια πόλη που νοιάζεται και είναι χρήσιμη στον δημότη της.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.