Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 χρονών

Alt
22 Φεβ 2019 3:12 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 20/2/2019 έγινε στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η 5η συνάντηση της χρονιάς 2018-2019 για τη Λέσχη Ανάγνωσης παιδιών ηλικίας 9-12 ετών, με συντονίστρια την συγγραφέα Βασιλική Μουργελά που πραγματοποιεί τη δράση αυτή εθελοντικά για 3η χρονιά.

Το βιβλίο που παρουσιάστηκε στα παιδιά ήταν “Φιλενάδα φουντουκιά μου“ της συγγραφέως Αγγελικής Βαρελλά από τις  εκδόσεις Πατάκη.
Στη συνέχεια έγινε ανάγνωση του βιογραφικού της και διαβάστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου. Πάνω σ’ αυτά πραγματοποιήθηκε μια όμορφη και εποικοδομητική συζήτηση. Τα παιδιά συνεργάστηκαν και σκαρφίστηκαν μια δική τους ιστορία με πρωταγωνίστρια μια φουντουκιά. Και σε τούτη τη συνάντηση τα γέλια και τα χαμόγελα ήταν περίσσεια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο :
Μια αγριοφουντουκιά φύτρωσε τυχαία σε μια γκρίζα γειτονιά της Αθήνας. Τα παιδιά της γειτονιάς ανάπτυξαν μια υπέροχη φιλία μαζί της και μια μέρα που κινδύνεψε από την μπουλντόζα, τα παιδιά την έσωσαν.
Η φουντουκιά θα γίνει σύμβολο ελπίδας, συνεργασίας για έναν κοινό σκοπό και αγάπης για τη φύση, μέσα σε μία ατμόσφαιρα ανθρωπιάς και συγκίνησης. 

Στο τέλος τα παιδιά δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι και ανανεώσαν  το ραντεβού τους για την 3η Τετάρτη του Μαρτίου. 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.