Φόρμα αναζήτησης

Ακόμα ένα Best City Award για τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: Βραβεύτηκε για το πρόγραμμα προστασίας των ζώων

Alt
05 Δεκ 2018 12:00 PM
Κατηγορία: Πόλη

Με Best City Award τιμήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Στην απονομή των τιμητικών διακρίσεων για τις δράσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα το 2018, ο Δήμος απέσπασε Bronze βραβείο για τη λειτουργία του Γραφείου Αστικής Πανίδας: του ολοκληρωμένου προγράμματος για την προστασία των αδέσποτων ζώων αλλά και αρωγής των Ηρακλειωτών με κατοικίδια.

Όντας από τους λίγους δήμους στην Αττική που υλοποιούν το πρόγραμμα σε τέτοιο βαθμό και με τόση συνέπεια, η δημοτική αρχή της πόλης προχώρησε την τρέχουσα χρονιά ένα βήμα παραπέρα ανοίγοντας το πρώτο Πάρκο Σκύλων στο Ηράκλειο, προκαλώντας το ενδιαφέρον και, τελικά, την αναγνώριση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Θυμίζουμε, ο Δήμος την τελευταία τετραετία έχει μεριμνήσει για τα αδέσποτα της πόλης με φροντίδα σε συγκεκριμένα βήματα: περισυλλογή του αδέσποτου – εξέταση, εμβολιασμός, στείρωση και τσιπάρισμα από τον συμβεβλημένο με το πρόγραμμα κτηνίατρο - διάθεση για υιοθεσία και φιλοξενία σε ειδικές, ανοικτές εγκαταστάσεις έως ότου βρεθεί μια καινούργια οικογένεια για το ζωάκι.

Με την χρήση των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έχει πετύχει την υιοθεσία άνω του 70% των ζώων που έχουν συλλεχθεί ως αδέσποτα, βρίσκοντάς τους φιλόξενα σπίτια Ηρακλειωτών, αποδεικνύοντας συνεχώς ότι το Ηράκλειο είναι πόλη φιλική για τα ζώα. Παράλληλα, αποτελεί μέσο διασύνδεσης των φιλόζωων της πόλης για ανταλλαγή χρηστικών απόψεων για την προστασία και των οικόσιτων ζώων (αγγελίες για εξαφάνιση, εύρεση, συμβουλές κτλ).

Τα ελάχιστα ζώα που δεν υιοθετούνται από το πρόγραμμα επαναφέρονται στο σημείο περισυλλογής, με διατήρηση όμως της εποπτείας του Δήμου.

«Η συμπεριφορά προς τα ζώα φανερώνει τον Πολιτισμό μας. Ευχαριστώ πολύ τους εργαζόμενους του Δήμου και τους εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων που συνδράμουν στις προσπάθειές μας, οι οποίες αναγνωρίζονται πλέον και έξω από την πόλη. Εμείς θα συνεχίσουμε στα ίδια βήματα για να κρατήσουμε το Ηράκλειο ψηλά», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

* Στην τελετή της απονομής για τα φετινά Best City Awards βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης, Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο για λογαριασμό του Δήμου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.