Φόρμα αναζήτησης

«Πράσινες γωνιές» κάδων σε στρατηγικά σημεία της πόλης - Θετική απόψεις από τους πολίτες, ο Δήμος προγραμματίζει την επέκταση της πρωτοβουλίας

Alt
20 Μαρ 2019 1:28 PM
Κατηγορία: Πόλη

Ειδικές «πράσινες γωνιές» με νέους κάδους συμβατικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Τα νέα συστήματα τοποθετήθηκαν και θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία της πόλης (πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους) για να γίνει πιο λειτουργική η συγκέντρωση των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά και πιο καλαίσθητη η εικόνα στα πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Οι «πράσινες γωνιές» αποτελούνται από σύγχρονα συστήματα κάδων που σφραγίζουν ασφαλέστερα από τους παραδοσιακούς, απομονώνοντας αποτελεσματικότερα τα απορρίμματα. Στο επάνω μέρος του δε φιλοξενούν οπές στις οποίες τοποθετούνται φυτά αφενός δημιουργώντας μια σαφώς καλύτερη εικόνα, αφετέρου στέλνοντας το μήνυμα ότι τα αστικά σκουπίδια δεν είναι απαραίτητο μια… βρώμικη υπόθεση.

«Επιλέξαμε, σε πρώτη φάση, να δοκιμάσουμε τα νέα συστήματα σε χώρους που αποτελούν σημείο συνάντησης των Ηρακλειωτών, τόσο των μεγάλων, όσο και των παιδιών. Ήδη, από τις πρώτες ημέρες της τοποθέτησής τους, έχουμε θετικές απόψεις από τους κατοίκους της πόλης μας και αιτήσεις να βάλουμε τους ίδιους κάδους και σε άλλα σημεία. Έτσι, επεξεργαζόμαστε ήδη τις επόμενες περιοχές στις οποίες θα επεκτείνουμε την πρωτοβουλία», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος. 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.