Φόρμα αναζήτησης

«Η Ευθαλία του Γαλατά» θεατρική παράσταση τιμή στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Alt
07 Μαρ 2019 11:32 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Η Ευθαλία του Γαλατά» την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 20.00 στην σκηνή του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) με ελεύθερη είσοδο για όλους.

«Η Ευθαλία του Γαλατά» είναι βασισμένη στη νουβέλα «Φαχισέ Τσίκα» του Θωμά Κοροβίνη με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που ξεδιπλώνει το νήμα της ταραγμένης μνήμης της και αφηγείται το χθες

Πρωταγωνιστεί η Νικολέττα Βλαβιανού ενώ η σκηνοθεσία είναι της Ρέϊνας Εσκενάζυ.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Θωμάς Κοροβίνης εξαιρετικός γνώστης της Ελληνικής ιστορίας της Πόλης, μεταφέρει μέσα από τα πάθη της Ευθαλίας, τον πόνο, την κραυγή, την αμαρτία και τον έρωτα, ντυμένα με παραδοσιακή μουσική και ιδιαίτερα τραγούδια της Ελληνικής Ανατολής. Ο Πόντος, η Πόλη και η Σμύρνη, είναι «κεντημένα», πάνω στο κορμί της.

Το «ιδιαίτερο» της εικόνας της και το εκρηκτικό του χαρακτήρα της, τράβηξε το ενδιαφέρον του συγγραφέα. Η συζήτηση μαζί της προκάλεσε μια ανέλπιστη προσωπική εξομολόγηση, με βάση την οποία ο Θωμάς Κοροβίνης έχτισε τον συνταρακτικό μονόλογο-νουβέλα "Φαχισέ Τσίκα"(εκδ. Άγρα).

Η Ευθαλία της Πόλης, ξεδιπλώνει το νήμα της ταραγμένης μνήμης της και καταλήγει να αφηγείται το χθες, ενώνοντας κομμάτια της ζωής της.

Οδηγεί με συναισθηματική ένταση τον θεατή, μέσα στα δαιδαλώδη σοκάκια του Γαλατά, όπου όλες οι φυλές σμίγουν, δημιουργώντας ένα κράμα από γεύσεις, χρώματα, αρώματα, μουσικές και τραγούδια. 

Η μοίρα, της στέρησε πολλά, αλλά της χάρισε τον απόλυτο έρωτα, στην αγκαλιά του Μαρτσιάνο, ενός σπανιόλου αξιωματικού. Η καθάρια και γενναιόδωρη καρδιά της δεν σταμάτησε ποτέ να φτερουγίζει για τα φλογερά του μάτια.

Η ψυχή της λαχταρά να ξανασμίξουν τα κορμιά τους, σε ένα τελευταίο ταγκό…