Φόρμα αναζήτησης

«Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη»

Alt
20 Φεβ 2019 1:25 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη 19/2/2019 και ώρα 10.00 το πρωί, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής έγινε υποδοχή 60 μαθητών της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης, σε προγραμματισμένες επισκέψεις, δύο (2) ομάδων, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Αναστασία Ρουμελιώτου, Γιώργο Παπαχρήστο και Εμμανουήλ Μουστάκη αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές γνώρισαν από τις βιβλιοθηκονόμους τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης ως εξής:

  • Ενημερώθηκαν για τους κανόνες δανεισμού, τη διαδικασία εγγραφής μέλους και αναζήτησης βιβλίων από τον ηλεκτρονικό κατάλογο.
  • Ψηλάφισαν σελίδες από τα βιβλία Braille που διαθέτει η βιβλιοθήκη, έμαθαν γενικές γνώσεις για το πώς γράφονται και διαβάζονται και ενημερώθηκαν επίσης για τα ομιλούντα βιβλία.
  • Ενημερώθηκαν για τη θεματική τοποθέτηση των βιβλίων στα ράφια, σύμφωνα με τη Δεκαδική Ταξινόμηση «Dewey».
  • Αναζήτησαν πληροφορίες μέσα από εγκυκλοπαίδειες και λεξικά.
  • Έμαθαν για τη διαδικασία και επεξεργασία του έντυπου υλικού, από την εισαγωγή ενός βιβλίου στη βιβλιοθήκη έως την τοποθέτησή του στο αντίστοιχο θεματικό ράφι προς δανεισμό.
  • Θαύμασαν τη συλλογή του αρχείου της βιβλιοθήκης με παλιά και σπάνια βιβλία. Είχαν την ευκαιρία να δουν το πιο παλιό βιβλίο της συλλογής, τις κιτρινισμένες σελίδες του και την άριστη βιβλιοδεσία της εποχής.

Οι μαθητές ευχαριστήθηκαν πολύ από την περιήγησή τους στη Βιβλιοθήκη, άφησαν τις αιτήσεις μέλους που είχαν ήδη συμπληρώσει από το σχολείο και υποσχέθηκαν φεύγοντας, ότι σύντομα θα έρθουν στο φιλόξενο περιβάλλον της για να δανειστούν βιβλία για το σπίτι.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.